Main image

Tuesday, November 16, 2010

'SATU SATUNYA' Ilham Azwan Ali bakal Caras semua program Realiti TV?Setelah lebih 8 tahun, dunia hiburan TV di kuasai banyak program yang disifatkan sebagai realiti TV, akhirnya anak seni paling sensasi lagi kontroversi, Azwan Ali muncul dengan ilham nya yang terkini berjudul 'SATU SATUNYA', sebuah lagi realiti TV terkini, untuk siaran RTM.

Ilham asal program ini adalah Hak Milik RTM tetapi khabarnya, Azwan Ali telah merombak serta memberikan suntikan kreativitinya sebelum diluluskan sepenuhnya oleh RTM.

Pasti pihak media dan penonton bakal bercakap memperkatakan apa keistimewaan program 'Satu Satunya' berbanding 'Akademi Fantasia' , 'Sehati berdansa', 'Mari Menari', 'Raja Lawak', 'Anak Wayang' terbitan ASTRO, mahupun 'Mentor', 'Gangstarz' , 'Malaysian Idol', 'One in a million', 'U think u can dance', 'Malaysia Top Host' terbitan Kumpulan Media Prima, ataupun 'Pilih kasih' , 'Ikon Pengacara' terbitan RTM dan banyak lagi? Ini jawapan yang pastinya belum terjawab.

Apapun unit hiburan RTM, dibawah kuasa penerbitnya Fazi Hashim dan krew penerbitan difahamkan mula tidak tidur malam membuat pelbagai persiapan terakhir menjelang siaran langsung program realiti TV terkini 'Satu Satunya' yang akan mula mengegarkan TV1 mulai Januari 14, 2011 setiap Jumaat jam 10 malam selama 1 jam .

Lebih hebat, berbanding program realiti lain yang mencapai ke kemuncaknya pada minggu ke 10, program ilham realiti Azwan Ali ini mencecah ke minggu ke 13 untuk acara kemuncaknya. Mengapa?

'Saya memilih 13 kerana 13 angka tuah saya. Lagipun banyak program bermusim untuk siaran Tv, memang biasa berakhir pada minggu ke 13. Lebih menarik program innovasi saya dari ilham asal RTM ini, akan punya Separuh Akhir nya pada minggu ke 11 dan minggu ke 12' ! .

Memang hebat nampaknya idea idea bernas Azwan Ali untuk RTM. Mampukan program 'Satu Satunya' Capai sasarannya?.

'Saya berkarya demi RTM dan industri seni secara total. Ini bukan program angkat bakul atau semata mata promosi diri. Saya sasar akan temui ' the next' Dato Siti Nurhaliza. Sejak munculnya Siti dari lubuk RTM, industri seni kehilangan sengat nya. Tiada lagi nama nama segah beliau mahupun banyak nama gah , kelahiran RTM seperti Jamal Abdillah, Ramlah Ram, Allahyarham Sudirman Hj Arshad dan ramai lagi. Sayang sekali' .

Khabarnya, pencarian bintang bintang 'Satu Satunya' akan menjamin hanya yang unggul tersenarai.

Dengan kreativiti seorang tokoh seperti Azwan Ali, pasti kehadiran program ini akan men'caras' program realiti TV yang sedia ada.

'Saya suka persaingan. Harap 'Satu Satunya' akan mula meraih perhatian. Saya akui banyak lambakan program realiti TV adalah satu usaha Gila Glamor semata tanpa ras tanggungjawab kepada mana mana bintang kelahirannya. Ini amat menyedihkan' ! '

Turut menarik bila 'Satu Satunya' terbuka untuk warganegara 1 Malaysia?

'Ya. Sesuai dengan inspirasi Perdana Menteri kita YAB Datuk Seri Najib Razak, saya berharap top 30 nanti akan terselit lah semua bangsa. Kita dah lama akui banyak nama agung dunia senia lagu lagu melayu dikuasai juga oleh bintang bukan melayu macam Francisca Peter, Datuk David Arumugam dan ramai lagi. Saya percaya program ini akan jadi program kebanggaan rakyat Malaysia dan dunia. Insya Allah. '

Jadi kepada semua pencinta program realiti TV, nantikan kemunculan 'Satu Satunya' yang akan mula bersiaran secara langsung di TV1 mulai Januari 14, 2011.

Pastikan 'Satu Satunya' menjadi sajian

terbaik buat anda seisi famili selama 13 minggu berturut turut.

Siapa dan Apa untuk 'SATU SATUNYA'.

*** program realiti TV terkini

*** ilham asal RTM

*** innovasi oleh Azwan Ali

***penerbit Fazi Hashim (RTM)

*** Hos sensasi Azwan Ali & Didie Alias

***mula siaran Januari 14, 2011

*** setiap Jumaat 10 malam

*** siaran langsung di TV1

*** untuk 13 minggu

***lokasi STUDIO 1, RTM Angkasapuri

*** masuk percuma

*** pencarian Top 30

*** usia 18 -45 tahun

***warganegara 1 Malaysia

*** berbakat menyanyi lagu lagu hits Ikon

***Ikon Ikon terpilih

1. Datuk Jeffrideen

2. Mas Idayu

3. Noraniza Idris

4. Datuk D J Dave

5. Hail Amir & Uji Rashid

6. Datuk M Daud Kilau

7. Ramlah Ram

8. Aishah

9. Datuk A Rahman Hassan

10. Jamal Abdillah

*** calun juga perlu aura/berkertrampilan

***juga ditawarkan 'Kategori muka iras artis'

*** SERTAI UJIBAKAT sekarang

Tarikh Tempat

20 & 21 Nov 2010 RTM Angkasapuri

Auditorium Pramlee

27 & 28 Nov 2010 Plaza Angsana , JB

4 & 5 Dis 2010 RTM Pulau Pinang

11 & 12 Dis 2010 One Borneo, KK

Sabah

18 & 19 Dis 2010 Kuantan Parade

25 & 26 Dis 2010 Boulevard, Kuching

*** Bawa

1. Salinan kad pengenalan

2. diri dan tuah anda

jumpa di sana. Menjadi bintang dalam sekelip mata. Ini lah masanya.

'Satu Satunya' di TV1 / RTM.

4 comments:

JAI said...

All the best and gud luck bro..

Matjoe said...

interesting ikon line up. Mesti tonton

Izz Latif said...

~nice!!~
good Luck yeah...
(^.~)

annis said...

class azwan ali.
all the best for you! =)

RSS Feed
AZWANALISATUSATUNYA. Powered by Blogger.